Activitats

El proper dissabte 9 de novembre de 2019 tindrà lloc a les dotze del migdia i a la sala d’actes Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols (plaça del Monestir, s/n) la presentació del volum d’enguany dels Estudis del Baix Empordà.

El proper dissabte, 10 de novembre, tindrà lloc a les dotze del migdia i a l’Antic Casino de Castell d’Aro (carrer del Castell, 15-17) la presentació del volum d’enguany dels Estudis del Baix Empordà.

Ara que la major part de les activitats emmarcades dins de les jornades d’homenatge als brigadistes internacionals ja s’han celebrat, us n’oferim un recull de fotografies.

Més informació

Informem del canvi d’ubicació de la xerrada d’Esther Bussot programada per al proper divendres 5 d’octubre: en comptes de l’Hotel s’Agaró, tindrà lloc finalment a l’església de s’Agaró.

Més informació

Aquesta tardor l’IEBE, juntament amb el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, han programat un seguit d’actes per homenatjar els brigadistes internacionals que l’any 1938 van participar a la Guerra Civil

Més informació

El proper dissabte 4 de novembre de 2017 a les dotze del migdia tindrà lloc al local social El Teatre de Rupià la presentació del volum d’enguany (36) dels Estudis del Baix Empordà.

Més informació

Divendres 9 de juny tindrà lloc a les set de la tarda i a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà la presentació de l’exposició “Anar a estudi abans dels anys seixanta” i la del llibre Mestres i escoles del Baix Empordà al segle XIX, de J. L. Barrasa.

Més informació

Dijous, 22 de setembre, tindrà lloc a les vuit del vespre i al castell de La Bisbal, la conferència “La Bisbal i els escriptors bisbalencs”, a càrrec de Xavier Cortadellas.

Mes activitats

Divendres 9 de setembre de 2016 es presenta a les vuit del vespre l’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària” al Castell de La Bisbal d’Empordà.

Mes activitats

L’IEBE us convida a la visita guiada “De les profunditats de la terra a la vora del mar” pel camí de ronda de s’Agaró el proper 28 de maig de 2016.

El proper dissabte 19 de desembre de 2015 a les dotze del migdia tindrà lloc a la Casa de Cultura Ca la Pruna de Pals la presentació del volum d’enguany (34) dels Estudis del Baix Empordà.

CANVI D’ADREÇA ELECTRÒNICA DE L’IEBE

Per problemes tècnics amb l’anterior bústia de correu electrònic, l’IEBE ha canviat el seu compte. A partir d’ara la nova adreça és institutdestudisdelbaixemporda@gmail.com.

El proper dissabte 13 de desembre de 2014 a les dotze del migdia tindrà lloc a la nova sala polivalent de la Biblioteca Municipal de Palafrugell la presentació del volum d’enguany (33) dels Estudis del Baix Empordà.

El proper dissabte 14 de desembre de 2013 a les set de la tarda tindrà lloc a la sala d’actes (antic refectori) del monestir de Sant Feliu de Guíxols la presentació del volum d’enguany dels Estudis del Baix Empordà.

Mes activitats

vol32El proper dissabte 14 de desembre de 2013 a les set de la tarda tindrà lloc a la sala d’actes (antic refectori) del monestir de Sant Feliu de Guíxols la presentació del volum d’enguany dels Estudis del Baix Empordà.

Amb més de quatre-centes pàgines, el número 32 està format pels següents treballs:

FRANCESC AICART HEREU, “Elena Massaguer i Barnier (Marsella, 1916 – Sant Feliu de Guíxols, 2012)”

MONTSERRAT DARNACULLETA I POCH, “Dolors Hubach i Vilarrodà (Molló, 1928 – Calonge, 2012)”

JOSEP CASAS GENOVER, JOSEP M. NOLLA BRUFAU, “Excavacions arqueològiques a l’església de Sant Joan de Bellcaire. Una revisió”

ÀNGEL JIMÉNEZ NAVARRO, “Context històric del manuscrit de Fra Alonso Cano (1606) i esbós de la seva història del monestir de Sant Feliu de Guíxols. Segles X-XII (1ª part)”

JOAN MOLLA CALLÍS, ESTHER LOAISA DALMAU, “El senyoriu dels cavallers Bedós a Sant Antoni de Calonge als segles XIII i XIV”

MARC AULADELL AGULLÓ, “Torres, muralles i fossats. El sistema defensiu medieval de Sant Feliu de Guíxols (s. XIV–XV)”

JAUME AYMAR I RAGOLTA, “Les creus de Calonge”

JORDI FRIGOLA I ARPA, “Els Vilossa-Marimon, de la Bisbal, de pagesos a cavallers i de rics propietaris a pobres de solemnitat”

MARIONA FONT I BATLLE, “El procés judicial per la propietat de les terres de l’antic estany de Bellcaire d’Empordà. Segle XVIII”

GABRIEL MARTÍN ROIG, “El conflicte de la fragata anglesa ‘Neptune’. Les mobilitzacions de tapers tumultuaris a la badia de Palamós, 1820”

PEP VILA, “Josep Pella i Forgas, poeta i prosista en català”

NATÀLIA CARBONELL ROS, “Les escriptures populars, una font per a la història de la llengua: el cas de Ramir Bruguera de Palafrugell”

ALBERT JUANOLA I BOERA, “Institut d’Estudis del Baix Empordà. 35 anys de la seva història”

Fotos Presentació del volum 32 dels Estudis del Baix Empordà

p_2013_4

p_2013_1

p_2013_3

p_2013_2