Cap de Setmana Ibèric 2014

Posted

MAC cap setmana iberic

El proper cap de setmana (4 i 5 d’octubre) se celebrarà la catorzena edició del Cap de Setmana Ibèric, una iniciativa de la Ruta dels Ibers (Museu d’Arqueologia de Catalunya) que pretén, a partir de l’organització de diverses activitats arreu de diversos jaciments i museus relacionats amb el món iber, apropar la cultura ibèrica a tothom. Cada any les activitats giren a l’entorn d’un tema concret, que enguany és la dona.

Dos dels establiments ibèrics del Baix Empordà participen en el Cap de Setmana Ibèric: Ullastret i Castell de la Fosca (Palamós). El dissabte 4 d’octubre, a les dotze del migdia, s’ha programat una visita guiada al poblat del Castell de la Fosca i tallers sobre la vida quotidiana i l’àmbit domèstic. Més tard, a les sis de la tarda,  tindrà lloc a la sala d’actes de la seu del MAC-Ullastret la conferència “Una mirada a la dona ibèrica a través de l’arqueologia, la iconografia i les fonts clàssiques”, a càrrec de l’arqueòloga Aurora Martín.

L’endemà, diumenge 5 d’octubre, hi haurà la visita teatralitzada “Indiketa, Ultibeles i Bintar. Una visita singular a Ullastret”, pel nucli ibèric del Puig de Sant Andreu d’Ullastret.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 972 17 90 58 o visitar la pàgina web del Museu d’Arqueologia de Catalunya, on trobareu no només les activitats organitzades als jaciments de la comarca, sinó també les de la resta de Catalunya.