Dia internacional dels museus 2017 al Baix Empordà

Posted

El 18 de maig se celebra el dia internacional dels museus, una jornada impulsada per l’ICOM d’ençà de l’any 1977 amb l’objectiu de fer prendre consciència a la ciutadania del paper dels museus en el desenvolupament de la societat. Enguany, l’eix central a l’entorn del qual giren els actes i esdeveniments programats pels museus d’arreu del món es plasma en el lema “Museus i històries punyents: dir allò que no es pot explicar als museus”.

Com cada any, les diverses institucions museístiques de la nostra comarca participen activament en aquesta diada preparant diversos actes, repartits entre dijous i dissabte. A continuació us n’oferim un recull:

Terracotta Museu (La Bisbal d’Empordà)

El dijous 18 hi haurà una jornada de portes obertes que permetrà visitar el museu de manera gratuïta en l’horari habitual. A més, s’inaugurarà l’exposició temporal “Entre museus i col·leccions: aiguamans del Museu de la Pesca de Palamós”, que estarà ubicada a l’Espai El Forn. Aquest dia el museu també estrenarà la seva nova pàgina web.

Museu del Suro (Palafrugell)

El dissabte 20, per celebrar la Nit dels Museus, el del Suro de Palafrugell ha programat una actuació que durà per títol “Música negra, Cadillacs Blancs”. Anirà a càrrec del grup The Almighty Blues i començarà a les deu de la nit. L’acte és gratuït.

 

Museu de la Pesca (Palamós)

El dijous 18, a les set de la tarda, tindrà lloc al mateix espai de l’exposició permanent l’espectacle literari i musical “A vegades la mar…”. La representació anirà a càrrec de l’agrupació Gespateatre i es basarà en un recull variat de textos de caire mariner d’autors com Joan Salvat Papasseit, Aurora Bertrana, Josep Pla o Josep Maria de Sagarra.

L’acte és gratuït, però l’aforament és limitat. Per a més informació, podeu adreçar-vos al Servei d’Atenció al Visitant, escriure un correu electrònic a infomuseu@palamos.cat o trucant al 972 60 04 24.

 

Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí)

El dijous 18 hi haurà una jornada de portes obertes i la conferència “La Universitat de Barcelona a Torroella de Montgrí i L’Estartit: més de 40 anys de recerca i docència sobre el territori”, a càrrec de Bernat Hereu.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon Tel. 972 75 51 80 o escriure un correu electrònic a info@museudelamediterrania.cat.

 

Museu d’Història de la Ciutat (Sant Feliu de Guíxols)

Dijous 18: jornada de portes obertes

Dissabte 20:

  • Concurs de pintura ràpida. El concurs tindrà lloc entre les vuit del matí i les dues del migdia i a partir de les quatre de la tarda del mateix dia s’exhibiran les obres presentades en una de les sales de l’edifici del monestir. A les cinc es donarà a conèixer el veredicte del jurat i es farà el lliurament de premis.
  • Presentació del llibre Dòlmens, coves i menhirs de Pau Roig i Xavier Niell a les sis de la tarda a la sala d’actes del quart pis del monestir. L’acte anirà a càrrec de Nèstor Sanchiz.
  • Visita guiada nocturna a les torres del monestir a les nou del vespre. L’acte és gratuït.

 

Museu d’Arqueologia de Catalunya – Ullastret (Ullastret)

Dijous 18: Jornada de porte obertes de les deu del matí a les sis de la tarda.

Dissabte 20: Visita comentada al conjunt de peces recuperades a la tomba 80 de la necròpolis de Puig d’en Serra (Serra de Daró). L’acte tindrà lloc a dos quarts de cinc de la tarda a les instal·lacions del museu. L’acte és gratuït amb l’entrada del jaciment però es recomana reserva prèvia trucant al telèfon 972 17 90 58 o escrivint un correu electrònic a macullastret.cultura@gencat.cat.

IMD2017_catalan