Jornades Europees del Patrimoni 2014

Posted

JEP 214

 

Com ja és tradicional, el darrer cap de setmana de setembre arriben les Jornades Europees del Patrimoni. Seran dos o tres dies en el transcurs del qual a molts indrets s’organitzen tota mena d’activitats amb l’objectiu fonamental de donar a conèixer el patrimoni propi i valoritzar-lo. Arreu del Baix Empordà s’han programat enguany nombrosos actes que enumerem a continuació, desglossats per municipis ordenats alfabèticament:

Bellcaire d’Empordà

El dissabte 27 de setembre l’Ajuntament de Bellcaire organitzarà una ruta en bicicleta a l’entorn de l’antic estany de Bellcaire. El punt de trobada serà l’església de Sant Joan de Bellcaire a dos quarts d’onze del matí. Es tracta d’un recorregut fàcil d’onze quilòmetres per un espai planer, apte per a tota la família.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 972 78 81 05.

 

Begur

Begur centrarà les seves activitats al voltant del patrimoni literari:

Divendres 26 de setembre a les set de la tarda tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Salvador Raurich l’acte “Vinyoli comentat”, en la qual es glossarà la vida i obra de Joan Vinyoli. Olga Cercós recitarà alguns dels poemes de l’escriptor i Miquel Martín els comentarà.

Dissabte 27 de setembre està programada una “Ruta poètica Vinyoli” que començarà a les onze del matí a la plaça de l’església.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 972 62 41 55 o clicar aquí.

 

Sant Antoni de Calonge

Enguany les activitats organitzades amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni giren a l’entorn dels forns d’obra tradicional al Collet de Sant Antoni i al mas Rosselló a la baixa edat mitjana. Els actes es reparteixen al llarg de tres dies:

Divendres 26 de setembre a les deu de la nit i al Teatre Mundet de Sant Antoni hi haurà una conferència a càrrec d’Esther Loaisa i Xavier Rocas.

Dissabte 27 de setembre es podrà visitar una exposició sobre les temàtiques de les activitats al mateix Teatre Mundet, de deu del matí a una del migdia i de cinc de la tarda a vuit del vespre.

Diumenge 28 de setembre a les deu del matí tindrà lloc una visita guiada cap al mas Rosselló; el recorregut tindrà com a punt de sortida el Teatre Mundet.

Per a més informació, podeu visitar la pàgina web de l’Ateneu Popular de Calonge.

 

Castell-Platja d’Aro i s’Agaró

El dissabte 27 de setembre es durà a terme una visita guiada al camí de ronda de s’Agaró, que començarà a les onze del matí a l’inici del camí de ronda, davant del S’Agaró Hotel i als peus de l’Hostal de La Gavina. L’activitat és gratuïta però com que les places són limitades, es recomana reservar prèviament trucant al telèfon 972 81 71 79.

 

Corçà

El dissabte 27 de setembre a les cinc de la tarda està programada una visita guiada pel nucli antic de Corçà, que començarà a la Plaça del Firal.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 972 63 00 72.

 

Palafrugell

De divendres 26 a diumenge 28 de setembre el Museu del Suro oferirà unes jornades de portes obertes al centre d’interpretació del dipòsit modernista de Can Mario. L’horari d’obertura serà d’onze del matí a dues de la tarda i de cinc de la tarda a vuit del vespre, llevat de diumenge 28, que només serà d’onze del matí a dues de la tarda.

També els mateixos dies s’organitzen jornades de portes obertes a la torre de guaita de Sant Sebastià de la Guarda. L’horari d’obertura és de deu del matí a dos quarts de dues de la tarda i de cinc de la tarda a vuit del vespre.

El dissabte 27 de setembre a les dotze del migdia tindrà lloc al jaciment ibèric de Sant Sebastià de la Guarda un espectacle de recreació històrica i, en acabat, a l’ermita de Sant Sebastià es presentarà la guia on-line sobre el patrimoni natural i cultural de la muntanya de Sant Sebastià de la Guarda.

Per a més informació, podeu visitar la pàgina web del Museu del Suro o trucar al telèfon 972 30 78 25.

El dissabte 27 de setembre la Fundació Josep Pla organitzarà la ruta “Josep Pla: cuina i paisatge a Palafrugell”, que s’iniciarà a les dotze del migdia a la casa on fou nat l’escriptor i on actualment allotja la seu de la Fundació (c. Nou 51). Atès que les places són limitades, es recomana reserva prèvia trucant al telèfon 972 30 55 77.

 

Sant Feliu de Guíxols

Divendres 26 de setembre a les sis de la tarda començarà la visita guiada “Coneixement i prohibició: una ruta pel Sant Feliu dels segles XIX i XX” a la seu del Museu d’Història, a l’edifici de l’antic monestir benedictí. Durant el recorregut es visitaran diferents edificis patrimonials dels dos darrers segles, destacats per la seva arquitectura i la seva història.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 972 82 15 75 0 bé al 972 32 40 57.

 

Torroella de Montgrí

Diumenge 28 de setembre està programada una sortida de descoberta al Cau del Duc, una cova situada al massís del Montgrí freqüentada en el Paleolític. El punt trobada serà el Museu de la Mediterrània i l’hora, les deu del matí. La visita anirà a càrrec del prehistoriador Julià Maroto i es preveu una durada d’unes tres hores.

Per a més informació, podeu visitar la pàgina web del Museu de la Mediterrània.

 

Ullastret

Les activitats programades a Ullastret són dues visites guiades. La primera tindrà lloc el dissabte 27 de setembre a les dotze del migdia a l’Illa d’en Reixac, un dels dos nuclis que conformaven l’antic poblat ibèric d’Ullastret, juntament amb el del Puig de Sant Andreu. La segona s’esdevindrà l’endemà, diumenge 28 de setembre, també a les dotze del migdia, i estarà centrada en el nucli medieval del municipi; el punt de trobada serà l’església de Sant Pere d’Ullastret.

Podeu trobar més informació visitant la pàgina web del MAC-Ullastret.

 

Verges

Dissabte 27 de setembre l’Ajuntament de Verges organitza la bicicletada “La ruta de l’aigua”, que sortirà de l’aparcament del davant del restaurant El Cargolet de Colomers a dos quarts de deu del matí. El recorregut, d’uns deu quilòmetres planers, travessarà els municipis de Verges, Colomers, Jafre i Canet de la Tallada i visitarà, entre altres indrets singulars, Sant Romà de Sidillà. La durada prevista de l’activitat és d’unes cinc hores i mitja i es recomana portar aigua i quelcom per esmorzar.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 972 78 00 07.